BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rooibos tea

A rooibos teát az Aspalathus Linearis nevű cserjéből nyerik, amely a Dél-Afrikai Köztársaságban, West Cape környékén őshonos. Bár ezt a teát Európa csak nemrégiben fedezte fel, a dél-afrikaiak már jó 300 éve ismerik jótékony hatásait.

Maga a növény egyébként egy zöld, tűlevelű cserje. Leszedés után a zöld tűlevelek pontosan olyan természetes fermentációs folyamaton mennek át, mint a fekete tea levelei. A rooibos tea éppen ennek során nyeri el jellegzetes vörös színét és édeskés ízét. A fermentálás utolsó lépéseként a napon szárítják a tűleveleket – ezután már lehet is finom teát főzni belőlük.

A rooibos szó szerinti jelentése “vörös bokor”, nevét a kiszárított levelek és a főzet jellegzetes pirosas színéről kapta.

A rooibos teában nincs koffein, ezért egész nap kortyolgathatjuk.
A rooibos tea kevesebb polifenolt tartalmaz, mint más teafélék, ezért még akkor sem lesz keserű, ha hosszú ideig állni hagyjuk.
A rooibos teában található polifenol ugyanakkor segít a szervezetnek a káros szabad gyökök semlegesítésében.
Mi több, a cukor nélkül elkészített rooibos teában egyáltalán nincs kalória!

Enyhe és ízletes aromáját, édeskés ízét nagyon sokan szeretik. Aranyló vörös színe pedig oly csábító, hogy érdemesebb üvegpohárban és nem agyagból készült bögrében felszolgálni – az ízélmény mellé a tea pompás látványa társul.

Egy jó csésze tea mindig jó alkalom egy kis pihenésre és kényeztetésre. A rooibos nemcsak kellemes, hanem jótékony antioxidánsokban is gazdag, emellett nem tartalmaz koffeint. Ezért aztán a nap bármely szakában fogyaszthatjuk. Sőt, gyerekek számára is egészséges alternatívát kínál a cukrozott üdítőitalokkal szemben.

Hogyan készül a Rooibos tea?
• A Rooibos teát pontosan ugyanúgy kell főzni, mint a többi teát. Személyenként egy-egy filtert tegyünk a csészébe, pohárba.
• Hagyjuk ázni 3-5 percig, mert ilyenkor a legjobb az aromája.
• A Rooibos tea még hosszú ázás után sem lesz keserű.
• A Rooibos tea eleve kissé édes, ezért próbáljuk ki cukor nélkül.
• Nagyon finom a lehűtött Rooibos tea is! Főzzük le a teát a fentiek szerint, de hagyjuk ázni legalább 30 percig. Hűtsük le a hűtőben, majd szolgáljuk fel jégkockával, citrom- vagy narancsszelettel, esetleg egy kis nádcukorral.

PICKWICK ROOIBOS VÁLTOZATOK
Rooibos Original Spices
A Rooibos Original Spices klasszikus rooibos teakeverék, enyhe fahéj felhangokkal. Dőljön hátra, élvezze a fűszeres aromát és hagyja, hogy a meleg szétáradjon a testében!

Rooibos Mango Peach
A Rooibos Mango Peach eredeti rooibos tea és apró mangódarabkák fenséges elegye. Enyhe, gyümölcsös íze és aromás illata miatt a Rooibos Mango Peach bármikor kikapcsol bennünket egy pár percre.

Rooibos Citrus Fruits
A Rooibos Citrus Fruits klasszikus rooibos tea és frissítő citrusfélék pompás keveréke. Íze kellemes és friss, illata remek. Ideális egy kis kényeztetéshez.

Rooibos Honey
A Rooibos Honey eredeti rooibos tea és a méz édeskés ízének harmonikus egyvelege. Kapcsolódjon ki egy pillanatra ennek a kellemes ízvilágnak a segítségével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.