BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MÉG DINAMIKUSABB, MÉG KÉNYELMESEBB, MÉG BIZTONSÁGOSABB

AZ ÚJ RENAULT LAGUNA
A Renault még 2005-ben dobta piacra egyik legelegánsabb modelljét, az Új Lagunát. A megújultj orr-rész, a kényelmi fejlesztések, az új motor és az alvázmódosítások messze túlmutatnak a szokásos ráncfelvarráson. Akik a számokra esküsznek, azoknak a legjobb bizonyíték erre, hogy az Új Laguna már megjelenésének évében az 5. helyet vívta ki magának a legmegbízhatóbb autók rangsorában ( a 2005. évi ADAC statisztikák alapján).

MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY, KÖRNYEZETBARÁT FOGYASZTÁS: Renault Laguna 2.0 dCi
Az új 2.0 dCi motor meglepő tulajdonságokkal bír, rugalmasságával és teljesítményével az első pillanatban rácáfol a dízelmotorokkal kapcsolatos előítéleteinkre. Ez a motor ugyanis erőteljes, rugalmas, csendes, mértéktartó és környezetbarát. A 2.0 dCi 150 LE-s és 175 LE-s motorok a Renault utánozhatatlan vezetési élményével és alacsony fogyasztásával azonnal elnyerik tetszésünket. A kétféle változatban rendelhető motor saját kategóriájában a leghatékonyabb teljesítménnyel bír, sportossága egyértelműen kiemeli a Lagunát a többi dízelautó közül – a 175 LE-s motor mindössze 8,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, a 360Nm-es nyomatékot pedig már 1750-es fordulaton is kihasználhatjuk. Az alacsonyabb fogyasztás érdekében az autó aerodinamikáján is csiszoltak a Renault mérnökei, így a légellenállási mutató is alacsonyabb. Az új Lagunában szépítés nélkül, egyszerűen minden együtt van ahhoz, hogy a legigényesebb vezetők választása rá essen. További információk a Renault dízelmotorjairól a  www.dci.renault.hu site-on találhatók.
Kép a cikkhez: engine.jpg

BIZTOS PONT: BIZTONSÁG KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL
A menetdinamikai fejlesztések a biztonsági fejlesztések sorát is magával hozta. A karosszéria ugyan megőrizte a korábbi Laguna jól bevált szerkezetét és kiváló ütközéselnyelő képességét, egy kompromisszum mentességre törekvő márkához hűen azonban az új Lagunát egy teljesen új, harmadik generációs Renault Utasvédelmi Rendszerrel (SRP) is felszerelték. Ennek egyenes következményeként az Euro NCAP törésteszteken az autó méltón kiérdemelte az 5 csillagos minősítést – illik tudni, hogy a Laguna volt az első olyan autó a világon, amely az Euro NCAP tesztjén ötcsillagos minősítést kapott – tovább építve ezzel a „Renault egyenlő biztonság” hírnevet. Az új aktív és passzív, többrétegű biztonsági rendszernek köszönhetően egy komolyabb frontális ütközésnél is fokozott biztonságot nyújt. A fejtámlák, a belső tér és a légzsákok, valamint a karosszériaszerkezet formájával és ütközésre való hatékony reagálásával számos alapsérüléstől védi meg utasait. Persze, az aktív biztonsági rendszereken is komoly fejlesztés ment végbe, így most már nem csak a futómű mozgását és a gumik kopását követi le a rendszer, hanem a keréknyomás változásairól is értesíti a Laguna vezetőjét.

 
CARMINAT NAVIGÁCIÓ: ÚJ TECHNOLÓGIÁK, TÖKÉLETES KÉNYELEM
Ha már az elsőségeket soroljuk, ki kell emelni a Carminat Navigációs és Kommunikációs Rendszert, mely Európában először a Renault modelljeihez rendelhető. Ebben az új rendszerben egyesítették a navigációt és a kommunikációs funkciókat. A jó hír, hogy a rendszer sokkal egyszerűbbnek tűnik, mint amennyit valóban tud – a mérnökök a könnyű kezelhetőséget tartották a legfontosabb tényezőnek. Senkinek sem kell tanfolyamot végeznie ahhoz, hogy vezetés közben használja ki a rendelkezésre álló széles körű funkciókat. A nagy kapacitású memória gyors információ-elérést biztosít, egy útvonaltervezés például, az útiterv összetettségétől függően, maximum 5 másodpercet vesz igénybe! A könnyű és biztonságos használatról, valamint szemünk kíméléséről a nagyfelbontású, 16,5 cm-es monitor, a csúcsminőségű 3D-s grafika, és a színkódolt funkciók gondoskodnak. Az egyszerűsített képernyőn folyamatosan láthatjuk az időt, a külső hőmérsékletet, és számos hasznos információt kapunk a rádióval és navigációval kapcsolatban. Az egyik legizgalmasabb opciója a navigátornak a hangfelismerés. Létrehozhatunk egy útitervet, pontosíthatunk egy adatot, vagy segítséget hívhatunk, de betáplálhatunk hangvezérlést egy telefonszámmal vagy címmel kapcsolatban is. A Carminat Navigációs és Kommunikációs Rendszer egy, vitathatatlanul a piac felső szegmensébe pozícionált multimédiás rendszer.

LUXUSFELSZERELTSÉG ELÉRHETŐ ÁRON
Az új Laguna Expression limitált széria valóban csúcsminőségű megoldásai, gazdag felszereltsége, és persze a kedvező ára, minden vezetőt elégedettséggel fog eltölteni. Elég csak egy pillantást vetni a felszereltségre, és máris világos, az Expression-t azoknak találták ki, akik szeretik, ha kényeztetik őket:  automata klíma, 4x15W rádió-CD, 6 légzsák, automata Renault kártya, eső- és fényérzékelő automatika, tempomat, bőrborítású kormány és sebességváltó gomb, valamint ABS. Mindezekkel az Expression limitált széria kezdőára csupán 4 995 000 Ft. A tökéletesség érdekében rendelhetünk hozzá navigációs rendszert is. De, a Renault nem hagyja ennyiben az ajánlatot: minden Renault Laguna vásárlása esetén 2+1 év garanciát kínálnak. Ha Ön céges vásárló, akkor különböző flottakedvezményekkel is élhet, melyeket már az első autó megvásárlásától igénybe vehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.