BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kis tigrisek, nagy hozamok

HVB Hozamhajrá 2 - Kiemelkedő hozam, biztonságos befektetés a HVB Banknál

Ma már rengeteg változatos megoldást találhatunk, ha megtakarított pénzünk számára keresünk befektetést. De vajon biztonságosak-e a nagy hozamot ígérő ajánlatok?
Szerkesztőségünk utánajárt, hogy hosszútávon hogyan és mibe érdemes befektetni féltve őrzött megtakarításainkat. Munkatársunk kérdéseire Baranyai Dávid, a régiónk piacvezető bankcsoportjához, az UniCredit Grouphoz tartozó HVB Bank ügyvezető igazgatója válaszolt.

Mit ajánl azoknak, akik magas hozamot szeretnének, de nem vállalják a magas kockázatot?
Valóban, sokan tartanak attól, hogy a magas hozam oltárán feláldozzák a biztonságot. De ennek nem kell szükségszerűen így lennie. Mi, a HVB Banknál olyan befektetési lehetőséget dolgoztunk ki, amely ötvözi ezt a két feltételt, a kimagasló hozamelvárást és a tőkegaranciát – ez utóbbi azt jelenti, hogy a HVB Bank garanciát vállal arra, hogy a befektetett pénzét az időszak végén mindenképpen visszakapja az ügyfél. A gyakorlatban persze annál jóval többet. Ezért hoztuk létre a Pioneer Alapkezelővel közösen a tőkegarantált alapcsaládot, amelynek tagjai óriási sikert arattak a befektetők körében. Most induló új alapunkat, a HVB Hozamhajrá 2 tőkegarantált alapot a világpiaci trendekhez igazítottuk. A HVB Bank és a Pioneer Alapkezelő közös konstrukciója az kiemelkedő hozamlehetőség mellett ígéretes befektetési távlatokat nyit, mindezt úgy, hogy a befektetetett tőkét 100 százalékos garancia védi.

Milyen újdonságot nyújt az új alap?
A HVB Hozamhajrá 2 alappal az ázsiai, úgynevezett „kistigris” országok részvénypiacaihoz is hozzáférhetnek a befektetők. A kistigrisek, azaz Dél-Korea, Szingapúr és Tajvan gazdaságai rendkívül dinamikusan fejlődnek, ma már több iparágban is a világ élvonalába tartoznak. A befektetési alap további érdekessége, hogy az arany és az ezüst, valamint a kőolaj is fontos szerepet kapott benne. Vezető részvénypiaci elemzők szerint mind a nemesfémek, mind a kőolaj árfolyama kedvező kilátások elé néz. A HVB Hozamhajrá 2-vel tehát ezekhez az ígéretes piacokhoz is biztonságosan hozzáférhetnek a befektetők.

Mit kell tudni erről a befektetési lehetőségről?
A HVB Hozamhajrá 2 Alap három, eltérő kockázatú csomagot, szakszóval portfóliót versenyeztet egymással. Ezekben változó súllyal szerepelnek a már említett „kistigris” országok és árupiacok, valamint az Egyesült Államok, az EU és Japán, illetve a magyar pkötvénypiac. Egyszerre szolgálja a biztonságot és a magas hozamot, hogy a befektető a 3,5 éves futamidő lejártakor a három portfolió legjobb hozamából részesedik. Csak a HVB Bank alapjait forgalmazzák azzal a különleges módszerrel, amelyet „legjobb útvonal” eljárásnak nevezünk. Ez azt jelenti, hogy a futamidő minden egyes negyedévében rögzítjük a legmagasabb hozamokat, s ezek átlagából számítjuk a lejáratkori hozamot. Így a befektetők számára a futamidő alatt is hasznosítjuk a kedvező piaci mozgásokat.

Mit javasol azoknak, akik nem tudnak nagyobb összeget évekre befektetni?
A HVB Hozamhajrá 2 már 10.000 forinttól elérhető, ezért azoknak is ajánljuk, akik csak kisebb összegeket kívánnak lekötni.  Az alap december 8-ig a HVB Bank 64 fiókból álló hálózatában jegyezhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.