BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Motiválja kollégáit adómentes juttatásokkal!

Számos béren kívüli, adómentes juttatással ösztönözhetik ma már a munkavállalók alkalmazottaikat. A naponta használt bérlet megvásárlása mellett egészségpénztári hozzájárulásról vagy internet-használat támogatásáról is dönthet egy cég, ha jelezni szeretné munkavállalóinak: fontosnak tartja és elismeri munkájukat.

Egyre több vállalat, vállalkozás törekszik arra, hogy munkavállalói elégedett és elkötelezett munkatársak legyenek. Az elkötelezett, elégedett munkatárs ösztönzése ma már nem csupán fizetésemelést vagy prémiumot jelent, hanem sokkal inkább - egyéb juttatások formájában - beépült a mindennapokba. Változatos cafeteria-rendszerekkel motiválhatják a munkaadók kollegáikat, és egyben tehetik a munkában és munkahelyen kívül töltött időt is élvezetesebbé, tartalmasabbá. A szabadon összeválogatható juttatások éves kerete 400 ezer forintig adómentes. A munkavállaló kaphat iskolakezdési támogatást, vagy az önkéntes egészségpénztárba történő munkáltatói befizetés gyarapíthatja a számláját, de ide tartozik az étkezési hozzájárulás és a bérlet vásárlása is. Az alkalmazottak többsége egy munkahely kiválasztásánál számba veszi azt is, hogy milyen, a fizetésen túli egyéb juttatásokat kaphat munkáltatójától, hiszen mindennapjai és jövője szempontjából is meghatározó, hogy úgy érezhesse főnökei megbecsülik, fontos számukra biztonsága.

Az egyik leggyakrabban adott adómentes juttatás a munkatársak helyi közlekedésében nélkülözhetetlen bérlet. A Budapesten például 6900 forintért kapható havi BKV bérlet az egyik legnépszerűbb munkáltatói juttatás. Az egy hónapra, vagy akár egy évre is megválható szelvény a munkavállalók számára komoly tehermentesítést jelent, és az így kapott bérlettel problémamentesen, biztonságosan közlekedhetnek nem csupán munkába, de szabadidejükben is családjukkal, barátaikkal.

Amennyiben egy cég úgy dönt, hogy béren kívüli juttatásaiban helyet kap a bérlet is, a munkavállaló tulajdonképpen ingyen jövedelemhez jut. A munkaadó pedig amellett, hogy adómentesen utalhat ki a fizetésen túli extra juttatást, munkavállalója számára jelezheti, hogy fontos számára kollegája kényelme, biztonságos közlekedése. A munkavállalók – és a munkaadók - egy éves bérlet megváltásával pedig mentesülhetnek a hónap eleji sorban állás alól, és egész évben szabadon utazhatnak buszon, metrón, trolin, villamoson, HÉV-en, sőt fogaskerekűn is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.