BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ki lesz a legjobb trader 2007-ben?

Magyarországon is folyamatosan érkeznek a jelentkezések a Top Trader 2007 címért folyó küzdelemben történő részvételre. A World TopInvestor 2007-2008 versenyen való megmérettetésnek komoly tétje van, hiszen mindamellett, hogy valódi pénzzel folyik a kereskedés, a hazai fődíj - egy Porsche Boxster - ahhoz a győzteshez kerül, aki egy év távlatában a legsikeresebb tradernek bizonyul. A rangos nemzetközi kereskedési verseny kizárólagos hazai partnere a Buda-Cash Brókerház Zrt., melynek vezérigazgatóját, Tölgyesi Pétert kérdeztük a verseny hátteréről.

- A Top Trader 2007 címért folyó versenyben a kereskedés egy online rendszerben zajlik. Mi az oka annak, hogy nem a hagyományos csatornákat használják a verseny kapcsán?
- A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy az online platformokon keresztüli kereskedés egyre dominánsabbá válik. Ez egyrészt természetesen egy ugyanolyan kulturális fejlődési folyamat része, mint az internetes sajtó, vagy éppen az elektronikus bankolási módszerek előtérbe kerülése: kényelmesebb, rugalmasabb és olcsóbb a használatuk, egyszerűbb a szükséges információhoz történő hozzáférés. Másrészt viszont - kimondottan a verseny tekintetében - a szoftveres háttér lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevőket minél tökéletesebb összehasonlítási alapon rangsoroljuk, sőt, ezáltal tudjuk biztosítani napról napra a frissülő ranglistát a hivatalos honlapon. A harmadik fő érv pedig, hogy a versenyben biztosított instrumentumok túlnyomórészt tőzsdén kívül kereskedhetők, akár napi 24 órában, és így az interneten keresztül ezek a piacok bármikor elérhetők.

- Ha már a termékeknél tartunk: több mint 150 devizapár, 9 tőzsdeindex, arany, ezüst, olaj állnak rendelkezésre a befektetésekhez, míg a hazai tőkepiaci résztvevők jellemzően részvényekkel kereskednek. Nem tartanak attól, hogy ez sokak kedvét elveheti a jelentkezéstől?
- Éppen ellenkezőleg: ezek tipikusan olyan piacok, amelyeken nem számít, hogy egy-két milliót forgat a befektető vagy több tízmillió forintot. A nagyságrend nem befolyásolja a nyereségi kimeneteleket, az esélyek sokkal kiegyenlítettebbek. Ez a verseny szempontjából is tisztességes felállás, ezért kimondottan örülünk, hogy ezen instrumentumok szerepelnek a kínálatban – sőt mindenképpen célunk, hogy a verseny kapcsán eloszlassuk az ezeket érintő misztikus tévhiteket a köztudatban. Bízunk benne, hogy a versengés kapcsán számos részvényekkel tőzsdézőt sikerül arra bátorítanunk, hogy kipróbálja ügyességét ezen a területen is. A versenyzők pedig nem maradnak teljesen magukra, hiszen ha szükséges, kollégáinkhoz bármikor fordulhatnak szakértő véleményért

- A nevezéshez szükséges egy számlanyitás a Buda-Cash Brókerháznál, és legalább egymillió forintos letét elhelyezése. Miért érezték szükségesnek egy minimális letétösszeg megállapítását?
- Ez a verseny nem szimuláció, és nem a legszerencsésebb vagy a legvakmerőbb tradert keressük, hanem a legügyesebbet, legjobbat. Nyilvánvalóan virtuális pénzt kezelve nagyobb a kockázatvállalási hajlandóság, és egészen valószínűtlen spekulációk óriási hozamot eredményezhetnek – mivel azonban kifejezett szándékunk minél valóságosabb körülmények között lebonyolítani a versenyt, nem tekinthettünk el ettől a kitételtől. Mindemellett világszintű megmérettetésről beszélünk, és a résztvevők – akár szakmabeliek, akár tehetséges spekulánsok – a legjobbat illető elismerésért és díjakért mérkőznek. A nemzetközi szervezőkkel együtt úgy gondoltuk, tartozunk ezeknek az embereknek annyival, hogy minden szempontból megadjuk a versenyt megillető rangot, akár már a jelentkezési feltételek által. Megjegyzendő egyénként, hogy például az olajjal történő kereskedés a versenyen kívül néhány millió forinttól érhető csak el, ilyen tekintetben ez engedményként is felfogható.

- Mennyi ideje van még jelentkezni annak, aki kedvet kapott a részvételhez?
- Február 16. a határidő. A toptrader2007.hu oldalon valamennyi információt megkaphatnak az érdeklődők, és ugyanitt lehet letölteni a kereskedési rendszer kipróbálható demó verzióját. Kollégáink a verseny induláság folyamatosan bemutatókat tartanak a szoftver működéséről, az időpontokkal és egyéb felmerülő kérdésekkel kapcsolatosan a (061) 235-1576 számon várjuk a hívásokat. A verseny február 19-én indul, és nagyon izgalmas évnek nézünk elébe 2008. február 18-ig, ebben biztos vagyok!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.