BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

CIB FAKTOR – NE ÖN VÁRJON A PÉNZÉRE

A CIB Faktor – a magyar piac egyik vezető faktorcége – maga mögött tudhatja a CIB Csoport pénzügyi erejét, infrastruktúráját és országos fiókhálózatát. Ennek is köszönhetően rugalmas és gyors finanszírozási megoldások széles kínálatával, több éves tapasztalattal áll ügyfelei rendelkezésére. A faktorálás mibenlétéről, és előnyeiről kérdeztük Gál Gasztont, a CIB Faktor Zrt. vezérigazgatóját.

Mi e pénzügyi szolgáltatás lényege, és mely ügyfeleknek ajánlják?
Szolgáltatásaink elsősorban a kis- és középvállalkozások számára kínálnak kedvező forgóeszköz-finanszírozási megoldásokat.
A faktoring során az ügyfél a vevőivel szemben fennálló, nem lejárt számlaköveteléseit eladja egy erre szakosodott pénzügyi vállalkozásnak annak érdekében, hogy minél hamarabb a pénzéhez jusson. A faktoring formában nyújtott finanszírozás legfőbb előnye, hogy ily módon az azt igénylő vállalkozásnak nem kell kivárnia, míg vevője a szállítási szerződésben kikötött esedékességkor – azaz például csak 30–90 nap múlva – fizet.

A faktoring szolgáltatás több mint egy egyszerű finanszírozás, hiszen amellett, hogy könnyen elérhető forrást jelent a vállalkozások számára, a faktorcég átvállalja a követelések kezelését, beszedését és akár a vevő nemfizetéséből eredő kockázatot is.

Milyen előnyöket kínálnak a CIB Faktor szolgáltatásai?
A faktoring rugalmasan, a cégek tevékenységéhez igazodva biztosít folyamatos forrást a működéshez úgy, hogy a vállalkozás az ennek köszönhetően felszabaduló saját forrásait azonnal visszaforgathatja az újabb megrendelések teljesítésébe.

A faktoring keretében olyan cégek is finanszírozhatók, amelyek a hitelezéshez kapcsolódó hagyományos vagy szokásos banki minősítések alapján nem, illetve nehezen juthatnak banki forrásokhoz, például induló, illetve tőkeszegény vállalkozások. Az elbírálás során ugyanis a vevőkövetelések minősítésére, és nem a szállító hitelképességének vizsgálatára koncentrálunk.
A faktoring segítségével ügyfeleink hosszabb fizetési határidőt is ajánlhatnak partnereiknek, ezzel akár jelentős versenyelőnyhöz jutva a piacon, ugyanakkor az azonnal hozzáférhető árbevétel lényegesen jobban tervezhetővé teszi a likviditást, valamint erősítheti a vállalkozás pénzügyi helyzetét.

Összességében elmondhatjuk, hogy a CIB Faktor olyan finanszírozási konstrukciók széles skáláját kínálja, amelyek biztos alapot adhatnak a vállalkozások gyors növekedéséhez.

CIB Faktor Zrt. * 1037 Budapest, Montevideo u. 6.
Tel.: 437-0610
http://www.cib.hu/cibgroup/faktor/index

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.