BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vonzó megtakarítási és befektetési lehetőségek az OTP Lakástakaréknál

Az OTP Lakástakarék működésének 10 éves jubileumához kapcsolódóan az OTP Csoport több előnyös konstrukciót kínál. A lakás-takarékpénztári szerződéseknél az éves betétbefizetések után biztosított 30%-os, legfeljebb évi 72.000 forintos állami támogatás lehetőségéhez az újonnan szerződő ügyfelek most 25%-kal alacsonyabb számlanyitási díj mellett juthatnak hozzá.

A mindenki által elérhető állami támogatás törvényi garanciája és előre rögzített mértéke, valamint a pénzpiac változásától független fix betéti és hitelkamatok olyan kedvező tényezők, melyek egyre több család számára teszik vonzóvá a lakás célú előtakarékosságot.
A szerződés révén bármilyen lakáscél – legyen az lakóház építése vagy bővítése, lakásfelújítás, közművek kialakítása vagy éppen meglévő lakáscélú hitel kiváltása – állami támogatással valósítható meg.

Nyolc év előtakarékossági idő után az állami támogatást is tartalmazó megtakarítás szabadon, lakáscéltól függetlenül is felhasználható . Erre a kedvező adottságra épít a 2007. augusztus 6-ától elérhető új, Betétduó elnevezésű konstrukció, amely az egyösszegű bankbetét és a lakáselőtakarékosság előnyeit egyesítve, kombinált betételhelyezési lehetőséget kínál. A betét kamata a mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 0,50%, ami jelenleg 7,25%, az előtakarékossági számla kamata pedig fix évi 3,00%. A befektetett összegtől függően a garantált hozamösszeg 38-41%, amely a jegybanki alapkamat változásától függően akár további 22%-kal nőhet, így 8 év alatt összességében akár 60%-os hozamösszeg is elérhető.

A lakás-takarékpénztári konstrukció tehát sokféle igényt kielégítő megtakarítási-befektetési lehetőség. Ennek köszönhetően az OTP Lakástakarék népszerűsége az elmúlt 10 évben folyamatosan nőtt, hamarosan 1 milliomodik ügyfelét köszöntheti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.