BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

NESsT-Citibank Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Program

Magyarországon elsőként az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi vállalkozások számára hirdet pályázatot a NESsT és a Citibank Magyarország. A kísérleti program kiemelt fontosságú, mivel felhívja a figyelmet az olyan új típusú vállalkozásokra, amelyek a profitcélok mellett valamely égető társadalmi probléma megoldását is célozzák.

Tizenöt olyan, az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi vállalkozás nyer meghívást az átfogó üzletviteli képzést és finanszírozást nyújtó programba, amely megfelel a pályázati feltételeknek és sikeresen pályázik március 9-ig.

Batara Sianturi, a Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója elmondta: „Ez az új program a magyarországi kisvállalkozások fejlesztését célozza, ingyenes szakmai és üzleti tanácsadást és ismereteket biztosítva számukra partnerszervezetünk, a NESsT szakemberei és a Citibank önkéntes dolgozói által. A képzési program végén a három legjobb üzleti tervet benyújtó kisvállalkozást a Citi Alapítvány jóvoltából egyenként 10.000 dolláros díjjal jutalmazzuk, hogy továbbfejleszthessék társadalmi vállalkozásukat.”

Mit takar a társadalmi vállalkozás fogalma az üzleti szektorban?
A NESsT (nesst.org) meghatározása alapján az a vállalkozás minősül társadalmi vállalkozásnak az üzleti szektorban, amely:
• Termékei előállítása, értékesítése, illetve szolgáltatásai nyújtása során valamely égető társadalmi probléma megoldását is célozza, és üzleti tevékenységét az adott társadalmi céllal összhangban végzi.
• Helyi közösségek fejlesztéséhez járul hozzá munkahelyteremtés, egészségügyi és oktatási szolgáltatásokhoz való hozzásegítés, csökkentett energia- és erőforrás-felhasználás, természetvédelmi tevékenység, illetve a víz vagy a levegő minőségének javítása révén.
• Az üzleti szektorban tevékenykedik; a profitcél és társadalmi cél közti egyensúly megteremtésére törekszik, szem előtt tartva mind a pénzügyi fenntarthatóságot, mind a társadalmi hatást.
A tízhónapos program a NESsT nonprofit társadalmi vállalkozások fejlesztése területén immár
10 éve végzett tevékenységére épít. A NESsT meglévő tapasztalatát és módszertanát e program keretében kiterjeszti az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi vállalkozásokra is.

A részt vevő vállalkozások a piackutatás és piacelemzés, a marketing és márkaépítés, a működés és menedzsment, a pénzügyi menedzsment, valamint a társadalmi célok elérése területén fejleszthetik ismereteiket és képességeiket. A program végeredménye egy ezeket a szempontokat tartalmazó üzleti terv lesz. Ezenkívül a résztvevőknek lehetősége nyílik üzleti mentorokkal való kapcsolatépítésre a Citibank, illetve a NESsT Üzleti Tanácsadói Hálózata révén, melynek tagjai az üzleti világ elismert szakemberei, illetve ingyenes promóciós lehetőséghez is jutnak a NESsT marketingcsatornáin keresztül.

A részletes pályázati feltételekről az érdeklődő vállalkozások a NESsT honlapjáról tájékozódhatnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.