BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megéri számlás albérletet keresni Budapesten

A PPP Zrt-nél mást jelent egy kiadó albérlet Budapesten: a cég több módon igyekszik otthont teremteni a bérlők számára.

Egy számlás albérlet önmagában több előnyt hordoz magában. A lakhatási támogatást például csak akkor tudja igénybe venni egy bérlő, ha olyan albérletet választ, amelynek a tulajdonosa adózik, és így számlát is tud adni a bérleti díjról. Számlaképes albérlet nélkül sajnos a bérlők a lakhatásuk felől sincsenek biztosítva: mivel a legtöbb esetben a felek határozatlan időre kötnek egymással szerződést, olyan is előfordulhat, hogy a tulajdonos (például az ingatlan árak nagy mértékű emelkedése miatt) egyik napról a másikra eladja az ingatlant, és a bérlő lakás nélkül marad.

A Professional Premium Property Zrt. olyan cég, amely csak és kizárólag számlás albérleteket ad ki. Ezzel már úttörővé vált egy olyan piacon, ahol a kiadó ingatlanok csupán 1 százaléka számlaképes.

Miért, és hogyan tud professzionális bérbeadói szolgáltatást nyújtani a Professional Premium Property Zrt?

A fiatal cég 2017 október 9. óta működik a piacon, tulajdonosi köre viszont már jóval a PPP Zrt. létrejötte előtt komoly szakmai háttérrel rendelkezett.

A cég tulajdonosa és vezérigazgatója Dr. Német Zoltán, aki 10 évvel ezelőtt alapította meg saját ügyvédi irodáját, a Német Zoltán Ügyvédi Irodát. Közgazdasági és jogi területen végezte tanulmányait, majd ezt követően különböző ügyvédi irodákban dolgozott társasági, szabályozási, pénzügyi, és adójog területein. Ezt a jogi szakértelmet érvényesíti a Professional Premium Property Zrt-nél is. Ezért is tud a cég olyan professzionális bérbeadói szolgáltatást nyújthasson a bérlőknek, ahol adottak azok az alapfeltételek, amelyektől otthonná tud válni egy kiadott lakás.

A PPP Zrt-nél minden esetben hosszú távra, 1 éves időközre köt határozott idejű szerződést a bérlőkkel, így már nem merülhet fel olyan eset, hogy a bérlőnek aggódnia kell a lakhatása miatt. A cég semmilyen esetben nem adja el a már bérbe adott ingatlant, még akkor sem, ha iszonyúan megnövekednek az ingatlan árak. A bérlő így elkerülheti azt a bizonytalanságot és átláthatatlanságot, ami sajnos sok más kiadott lakásnál tapasztalható, mivel pontosan azt kapja meg a bérlő, amit a szerződésben ígér a PPP Zrt.

Habár a határozott idejű szerződéseknek jellegükből adódóan megvan az a hátrányuk, hogy minden esetben ki kell tölteni a megbeszélt időt, a Professional Premium Property Zrt. még ilyen esetben is tud nyújtani a bérlőknek egy „kiskaput”. A cég bérleti szerződései ugyanis arra is adnak lehetőséget, hogy új bérlőt lehessen kijelölni még a szerződés lejárta előtt. Így ha bármilyen előre nem látható körülmény miatt kénytelen elköltözni a bérlő a kiadott lakásból, nem kell azzal foglalkoznia, hogy olyan bérleti díjat fizessen, ami már nem vonatkozik rá.

A Professional Premium Property Zrt-nél a bérlői szabadság is fontos szerepet kap

A PPP Zrt-nél fontos az ügyfélcentrikus hozzáállás, így ahol csak lehet, rugalmasan kezeli a bérlővel való ügyintézést. A fentebb leírt új bérlő kijelölésének lehetősége is példa erre. A rugalmas hozzáállás pedig azt is magába foglalja, hogy a cég nem zavarja meg feleslegesen a bérlők magánszféráját, így minél inkább otthon érezhetik magukat a kiadott lakásban.

Beköltözéskor például a kötelező vagyonbiztosítás nem csak arra szolgál, hogy megvédje a bérlő ingóságait. Mivel a bérlők saját maguk kötik a biztosítást, kár esetén (betörés, lopás, véletlen csőtörés, fenti szomszéd miatt bekövetkező eláztatás stb.) ők tudnak majd egyeztetni a biztosítóval a kárfelmérés, fotózás ügyében.

A cég azért is tartja ezt fontosnak, mert a bérbeadók nagy többsége nem feltétlen tartja tiszteletben a bérlők intim környezetét. Senki sem érezheti magát úgy igazán otthon, ha arra kell számítani, hogy váratlan időpontban bekopog az ingatlan tulajdonosa egy újabb műszaki megtekintés miatt. A PPP Zrt. ingatlanjaiban nincsenek ilyen felesleges körök, amelyek csak arra jók, hogy megzavarják a bérlőt. A cég csak nagyon indokolt esetben avatkozik be az ingatlan felmérésben (pl. ha panasz érkezik rá), és mivel amúgy is él a lakásbiztosítás, felesleges is lenne többször odamászkálni és pazarolni a bérlők (és a cég) idejét.

Egy kiadó lakásnál az átlátható feltételek is fontosak

A Professional Premium Property Zrt. számára az is fontos, hogy a számlás albérletekhez köthető szabályrendszer világos és érthető legyen, hogy ne fordulhasson elő félreértés a bérlő és a bérbeadó között. Ezért is tölthetők le bármikor saját megtekintésre a cég bérleti szerződés mintái.

Ugyanez vonatkozik a kialakított házirendre is. A PPP Zrt-nek van egy saját házirendje, ami a közös együttélés összes szabályát magába foglalja. Viszont ameddig nem történik olyan súlyos szabályszegés, ami sértené valamelyik lakótárs érdekeit, vagy kárt okozna az ingatlanban, addig a bérlők teljes mértékben szabad kezet kapnak. A cégnél nagyon fontos, hogy minden egyes bérlő 100 százalékosan otthon érezhesse magát a kiadott lakásban, ezért csak akkor lép érvénybe a szigorúbb, szabályozottabb házirend, ha a lakótársak közt megbeszélt szabályok kellemetlenek valamelyik bérlő számára.

A Professional Premium Property Zrt. így tud biztosítani egy olyan bérbeadói szolgáltatást, ahol a bérlő valóban azt érezheti, hogy ő a legfontosabb, és számítanak az érdekei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.