BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Varga Barnabás
Angus Gunn
magyar válogatott
Európa-bajnokság
Eb
skót válogatott kapus

Foci-Eb 2024: így néz most ki Varga Barnabás – fotót közöltek róla a kórházi ágyról

Meglátogatták a stuttgarti kórházban a horrorsérülést szenvedett válogatott csatárt. Varga Barnabás a körülményekhez képest úgy tűnik, jól van.

Először közöltek fényképet Varga Barnabásról, mióta vasárnap este horrorsérülést szenvedett a skótok elleni labdarúgó Eb-mérkőzésen.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Varga Barnabás
Angus Gunn
magyar válogatott
Európa-bajnokság
Eb
skót válogatott kapus
Varga Barnabás vasárnap este horrorsérülést szenvedett a skótok elleni labdarúgó-Eb-mérkőzésen / Fotó: AFP

A felvételt a Magyar Labdarúgó-Szövetség hozta nyilvánosságra. Ezen az látszik, hogy Marco Rossi vezetésével a szakmai stáb néhány tagja valamint a játékosok képviseletében Botka Endre meglátogatta a stuttgarti kórházban Varga Barnabást. A látogatók a Ferencvárosi Torna Club játékosának tolmácsolták az egész csapat jókívánságait.

 

A fényképen alapján Varga Barnabás a körülményekhez képest jól van, de egyértelműen kivehető az arcáról a elszenvedett sérülés brutalitás. Kivehető a műtét helye, a szeme alatt a monokli, ahogy az is, hogy az arca duzzadt. 

Várhatóan azonban ezek a „tüneteket” az idő meggyógyítja és további beavatkozásra nem lesz szükség. A hírek szerint a válogatott csatár szerdán elhagyhatja a kórházat, hogy mikor érkezik pontosan haza Magyarországra, az egyelőre nem ismert.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a skót–magyar összecsapás 69. percben szörnyű jelenetek játszódtak le, amelyek az egész stadiont és televíziókészülék előtt ülőket egyaránt sokkolták. Szoboszlai szabadrúgása után Varga Barnabás ütközött két skóttal, köztük a skót hálóőrrel, majd mozdulatlanul terült el a gyepen. 

Néhányan stabil oldalfekvésbe helyezték, amíg megérkezett az orvosi stáb, de látszott, hogy nagy a baj, ezért többen azonnal mentőért kiáltottak. A mentősök viszont csak nagy nehezen, a magyar játékosok segítségével érkeztek meg Vargához, akit lepellel eltakarva, hosszú percekig ápoltak. Végül hordágyon, nyakmerevítőben hagyta el a pályát. A Ferencváros csatára eszméleténél volt, amikor az öltözőbe vitték.

Később kiderült, Varga Barnabás agyrázkódást szenvedett, már nem volt eszméleténél, amikor földre került. Többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult.

Hétfőn délután Varga Barnabás édesapja azt közölte, hogy a fiát megműtötték, a beavatkozás sikeres volt. Varga András elmondta, hogy a tévé előtt nagyon nehéz perceket éltek át, de már megnyugodhatnak.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.