A pizzás dobozokat - legalábbis Olaszországban - újrahasznosított papírból készítik, ám ezek gyakran mérgező tintát, ragasztót és festéket tartalmazhatnak.
A legveszélyesebb közülük a diizobutil ftalát (DIBP), amely a feltételezések szerint a nemi hormonokra hat. Németországban például emiatt a papír- és kartonpapírgyártók nem is használják már ezt a vegyi anyagot.
Az olasz kutatók azonban megtalálták más veszélyes anyaggal együtt a pizzás dobozban.
A veszélyt az okozza, hogy a pizza forrón (60-65 Celsius fokosan) kerül bele a dobozba - márpedig éppen a magas hőmérséklet teszi lehetővé, hogy e vegyi anyagok belekerüljenek az ételbe is. Azt még nem tudni, hogy mi az egészségügyi határérték.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.