BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Iskolai lövöldözés egy finn városban - Sok halott lehet

Lövöldözés tört ki kedden egy finnországi szakiskolában, a rendőrség szerint sok halott lehet - jelentette az STT finn hírügynökség.

A bűncselekmény az ország nyugati részén, Kauhajoki városban történt. Az ámokfutót, az iskola egyik diákját, a rendőrség ártalmatlanná tette. Egyes források szerint elfogták és lefegyverezték, más források szerint megölték, egy harmadik változat szerint öngyilkos lett - számol be a Hírszerző az MTI alapján.

A 20 éves fiatalember reggel hatolt be az épületbe és vaktában lövöldözni kezdett. A felnőttképzéssel foglalkozó szakiskolában körülbelül 200 diák tartózkodott, amikor az ámokfutás elkezdődött. Az épület kiürítését a rendőrség már akkor megkezdte, amikor a tettes még az iskolában volt és lövöldözött. Az intézményben legalább egy helyiség lángokban áll - írta honlapján az YLE közszolgálati televízió.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.