BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama-iPhone! Ma már felhívta bizonytalan ismerősét?

Barack Obama demokrata elnökjelölt egy hónappal a választások előtt új trükkhöz nyúl: az iPhone-hoz egy politikai mozgósító-programot dobtak piacra. Önkéntesek fejlesztették, ingyen kínálják.

A telefon számos választási funkcióval bír. Például ismerőseinket eleve államok szerint csoportosítja - azaz azonnal látjuk, melyikük él olyan hintaállamban, amelyben akár pár szavazaton is múlhat a verseny. A stáb reményei szerint ez segíteni fog további kapcsolati hálózatok kiépítésében is.

Pár gombnyomással minden felhívott ismerősünkhöz beírhatjuk, mikor hívtuk utoljára, kit támogat, illetve emlékeztetőül fel kell-e hívnunk a választások napján. Természetesen az iPhone-ra naponta érkeznek hírek, fényképek és videók a kampány előrehaladtáról.

A telefonon keresztül az Obama-kampány eredeti ötleteihez tér vissza. Egyrészt kihasználja a fiatalok közösségi-ismerettségi hálózatait, másrészről az önkéntességet és az alulról építkezést ösztönzi.

A kampány egyik nagy ötlete volt még korábban, hogy sms-ben jelentették be az alelnökjelölt kilétét.

"Mivel már csak 33 nap van hátra a szavazásig, még fontosabb, hogy felhívd barátaid és a családod, hogy meggyőződj, regisztráltak a voksra és Barackra szavaznak" - írta a kampány blogja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.