BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama-botrány: visszafizették a 265 dollárt

Barack Obama kampánycsapata szombaton közölte: visszaadta azt a 265 dollárt, amelyet a jelölt egyik kenyai nagynénje adományozott a jelölt kampányalapjába.

Zeituni Onyangóról, az amerikai demokrata párti elnökjelölt nagynénjéről pénteken derült ki: illegálisan tartózkodik az Egyesült Államokban, miután a menedékkérelmét négy éve elutasították. Az amerikai választási törvény szerint külföldiek nem adományozhatnak az elnökjelöltek kampányalapjába - idézi a Híradó a távirati irodát.



Obama környezetében nem voltak hajlandóak állást foglalni azzal kapcsolatban, hogy az adomány visszaadása Onyango illegális jogállásának az elismerését jelenti-e. "A rendelkezésünkre álló információk alapján az adományt éppen most juttatják vissza" - közölte Ben LaBolt, Obama egyik szóvivője szűkszavú közleményében.

A bevándorlási és vámhivatal (ICE) szóvivője - arra hivatkozva, hogy az egyes emberek jogállásáról nem tesznek közzé részleteket - nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy Obama nagynénje illegálisan él az Egyesült Államokban. David Axelrod, Obama egyik közeli tanácsadója szombaton a Nevada állambeli Hendersonban újságírók előtt közölte: a jelölt és nagynénje nem állnak közeli kapcsolatban. Axelrod szerint a kiszivárogtatás a választással magyarázható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.