BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem vicc: Receptre felírható pisztoly időseknek - Fotó

Az alkotmánynak köszönhetően az időseknek is jogukban áll kézifegyvert hordani az Egyesült Államokban. Sajnos azonban a hagyományos pisztolyok nem feltétlenül felelnek meg az igényeiknek. Az új fegyvert kifejezetten időseknek készítették és orvosi rendelvényre kapható.

Az Egyesült Államok polgárai jogosultak az önvédelemre, de sajnos az erre szolgáló eszközök nem felelnek meg mindenkinek. A fogyatékkal élők és az idősek számára nehézségek okozhat egy hagyományos pisztoly kezelése. Az ő részükre fejlesztette ki egy cég az ügynevezett tenyér pisztolyt – jelenti a Slashdot.

A Palm Pistol a klasszikus, 1883-ban piacra dobott minifegyver modernizált változata. Nevéhez mérten a fegyvert tenyérben kell tartani és hüvelykujjal lehet elsütni – igaz, csak egyszer. A gyártó szerint a "célzás és lövés soha nem volt még ilyen egyszerű".

Az élelmiszereket és gyógyszereket engedélyező hatóság, az FDA orvosi eszközként regisztrálta a pisztolyt, amelyet indokolt esetben felírhatnak az időseknek az orvosok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.