BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

SZDSZ-es felszólítás: rendezzék a meleg párok jogait!

Az SZDSZ felszólítja a kormányt, hogy a megfelelő egyeztetések után a jövő év elején nyújtsa be a parlamentnek az Alkotmánybíróság (Ab) által hétfőn megsemmisített, a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló törvény meleg párokra vonatkozó részeit.

Gusztos Péter azt mondta, a melegekre vonatkozó részek az Ab szerint is kiállják az alkotmányosság próbáját, hiszen a határozatban kimondták: az azonos neműek élettársi kapcsolata nem alkotmányellenes - idézi a Híradó a távirati irodát.

Az Alkotmánybíróság tegnapi elutasító döntésének indoklásából kiderül, hogy a testület nem az azonos neműek élettársi kapcsolata ellen emelt kifogást, hanem arra hivatkozott, hogy a regisztrált élettársi kapcsolat konkurenciát teremtene a házasságnak.

Gusztos Péter szerint azonban a testület ellenérvei szembe mennek a hétköznapi élet gyakorlatával, mert ma Magyarországon több mint egymillió pár él élettársi kapcsolatban. A törvény az ő és a gyermekeik jogi helyzetét is rendezte volna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.