BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ez az utolsó tánc - végüket járják az adóparadicsomok

A liechtensteini kormány közölte, kész tovább enyhíteni a banktitokra vonatkozó szabályozását. Ezzel hitet tesz az átláthatóságra és az információcserére vonatkozó OECD-normák mellett.

Svájc és Ausztria közötti nagyhercegség már tárgyalásban áll több érintett országgal és további államoknak ajánlotta fel, hogy kész velük bilaterális egyezményt kötni az adócsalások elleni harcban.

Otmar Hasler kormányfő ugyanakkor leszögezte, a banktitok a nagyhercegség területén a magánszféra legitim védelmét szolgálja, amelyhez tartani akarják magukat.

Az ORF szerint Liechstenstein az OECD-nél az adóparadicsomok feketelistáján szerepel.

"Tudatában vagyunk a világgazdaság iránti felelősségünknek és szeretnénk, ha a nálunk elhelyezett számlák nem az adóelkerülést, vagy az adócsalást szolgálnák a banktitok segítségével" - jelentette ki Otmar Hasler lichtensteini kormányfő.

"Ezzel a hercegség eleget tesz az OECD államok követeléseinek" - áll a vaduzi kormány közleményében. Az OECD államok már a válság szeptemberi kirobbanása óta követelik az adóparadicsomként emlegetett államoktól, hogy tegyenek eleget a bankfelügyeletek és nemzetközi pénzügyi szervezetek kéréseinek és szolgáltassanak információkat a bankjaikban letétbe helyezett számlákról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.