BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sem Surányi, sem Jaksity nem vállalja a jelölést

Surányi György ma közölte: nem tekinthető kormányfő-jelöltnek. Ez azonban nem jelenti az SZDSZ és a szocialisták konzultációjának végét.

Több szabaddemokrata forrás szerint a két pártnak van egy titkos jelöltje is, akiben meg tudnak egyezni. A titokzatos jelölt Surányi Györgyhöz hasonló karakter, azaz pártonkívüli gazdasági szakember. Az Index úgy tudja: Jaksity György volt tőzsdei elnök, a Concorde alapítójának neve merült fel.

Ő azonban visszautasította a jelölést. Jaksity Györgyöt nem kérdezte meg senki semmilyen kormányzati pozícióra történő jelöléssel kapcsolatban, és nem is vállalna el ilyen felkérést, tudatta a VGO-val közleményében.

A feltételeknek még Király Júlia, az MNB alenöke is megfelelne, de ő a hét elején azt mondta a lapnak, hogy MNB-alelnöki megbízatása 2013-ig tart, és hogy egyelőre nem kapott megkeresést.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.