BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Nekem ennyi programom van, bee" - A választás mellett érvel Bod Péter Ákos

Az Olvasó nem lepődik meg: én a mielőbbi választások híve vagyok, és nem a sokak szerint borítékolható eredmény miatt. Hanem azért, mert a túlhevítetteknek reményt nyújt a változás közelsége, a passzív, elbizonytalanodott és tájékozatlan tömeget pedig valamelyest mégis megmozgatja egy (remélhetőleg gyors) kampány – írja Bod Péter Ákos a Népszabadságban.

Nem mintha a kampányokat az igazmondás és a logikai tisztaság jellemezné, de a kampányon kívüli időszak sem jobb. Viszont a választások előtt a pártoknak programot kell felmutatniuk, vitázni kell, érvre érvet tenni. Most aligha lesz annyira elfogult és megalkuvó a média, mint a megelőző két ciklusban (tisztelet a kivételeknek), annyira öncenzúrázó a szakma, visszafogott az üzleti élet és közönyös a külföldi sajtó. Szóval: bizonyos teljesítményt kell majd felmutatnia a politikai osztálynak. Lezárulhat az a gyermeteg vetélkedő, hogy "nekem ennyi meg ennyi programom van, bee, neked meg semennyi, bee. Igenis van, bee, de neked juszt sem mutatom meg...". – fogalmaz a Népszabadságban Bod Péter Ákos.

"Hagyom is a választás melletti érveket, mert mégiscsak lehet, hogy a nagyszámú kiszemelt és felkért gazdasági szakember egyikének vezetésével most mégis működőképes kormány jön létre a hátralevő rövid időre; amivel persze visszatérünk a permanens félkampány időszakába, amely alatt - hivatalosan - válságkezelés zajlik. Megjegyzem, szemben a politikai elit által evidenciaként kezelt tétellel, miszerint a gazdasági válság miatt gazdasági szakember kell a kormányrúdhoz, én éppen a mi gazdasági válságunk természetének ismeretében politikust képzeltem volna el a szűk egy évre szóló feladatra (de rögtön ideszúrom: nincs jelöltem)." - teszi hozzá a közgazdász.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.