BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fidesz program MSZP reakcióval

Orbán Viktor vezeti a Fidesz országos listáját. A második Schmitt Pál, Európai Parlamenti képviselő. A Fidesz nyilvánosságra hozta a választási programját is.

Ebben 5 fő területet jelöltek meg: a gazdaság, a közbiztonság, az egészségügy, a szociális biztonság és a demokrácia megerősítését. Az MSZP szerint a program csalódás, mert nincsenek benne konkrétumok - közölte a Tények, a TV2 hírműsora.

A Fidesz választmánya elfogadta a párt programját. Ennek a címe a “Nemzeti Ügyek Politikája”. 50 oldalas, és a fő témákról a párt meghatározó politikusai írtak. A programban öt problémára koncentrálnak kiemelten. A gazdaságra, a közbiztonságra, az egészségügyre, valamit a szociális biztonság és a demokrácia megerősítésére.

Kövér László azt mondta: az ország gondjait most csak a Fidesz tudja megoldani. Az MSZP szerint viszont a Fidesz hivatalos programja csalódás, szerintük egyetlen konkrétumot sem tartalmaz. Az általánosságok és a politikai szlogenek szintjén mozog.

A Fidesz választmánya elfogadta az országos listát is. Az első helyen Orbán Viktor van – azaz ő a párt miniszterelnök-jelöltje. A második Schmitt Pál Európai Parlamenti képviselő, a harmadik pedig Horváth János. Utánuk következik Wittner Mária, az ötödik pedig Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. A magyar választási rendszerben minél jobban szerepel egy párt, vagyis minél több jelöltje nyer, annál kevesebb képviselő jut be az országos listáról a a parlamentbe. A Fideszben számolnak is azzal, hogy ha nagyon sok egyéni körzetben nyernek, az országos listáról alig jut be néhány politikus. Éppen ezért a lista első 20 helyezettjét úgymond “szétosztották” a befutó megyei listás helyekre, hogy ne forduljon elő például az, hogy Orbán Viktor, aki egyénben nem is indul, nem jut be a Parlamentbe. Orbán Viktor ezért az országos lista mellett a Fejér megyei listát is vezeti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.