BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden második magyar túlsúlyos

Az OECD friss jelentése szerint csaknem minden második magyar túlsúlyos vagy elhízott.

Az OECD országok körében végzett testsúly vizsgálat szerint Magyarország a mezőny hátsó részéhez tartozik. A férfiak 20, a nők 18 százaléka tekinthető elhízottnak, miközben a vizsgált országok átlaga 16, illetve 17 százalék. A férfiak 58 százaléka túlsúlyos, a nők körében ez az arány 48 százalék.

A jelentés kimutatja: Magyarországon a túlsúly a férfiak körében általánosnak mondható. Ugyanakkor a nők között az alacsonyabb iskolai végzettségűek esetében kétszer nagyobb az elhízás valószínűsége, mind a magasabb végzettségűeknél. A Közép-Európai régióból egyedül Lengyelország szerepel jobban hazánknál az elhízás tekintetében. A túlsúlyosak aránya Japánban, és Korában a legalacsonyabb, míg a legtöbb elhízott lakos Mexikóban, és az Egyesült Államokban él.

Az OECD számításai szerint a következő évtizedben évente 1 százalékkal emelkedik majd a túlsúlyosak aránya világszerte. Jelenleg az OECD államok körében csaknem minden második felnőtt túlsúlyos és hatból egy elhízott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.