BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fidesz: Módosítjuk a médiatörvényt, ha kell

Lázár János ma úgy nyilatkozott: készek megváltoztatni a médiatörvényt, amennyiben szükséges.

Lázár a TV2-nek nyilatkozva bizalmat kért a médiahatóság számára és reméli, hogy a jogszabályt megfelelően sikerül majd alkalmazni. Azonban ha nem sikerülne megfelelően alkalmazni azt vagy problémák merülnének fel, tiltakozás hatására az Országgyűlés meg fogja változtatni a törvényt, szögezte le a frakcióvezető.

Hangsúlyozta, hogy nem céljuk a médiával való háborúskodás, pusztán a sajtó állapotát szeretnék javítani az új szabályozással. Ez az első alkalom, hogy a kormány egy tagja utalást tesz arra, hogy nem zárható ki a médiatörvény módosítása.

Mint arról beszámoltunk, óva intette Angela Merkel német kancellár Magyarországot attól, hogy a sajtóval kapcsolatosan megsértse a jogállamiság elveit – közölte a berlini helyettes kormányszóvivő. „A német kormány nagy figyelemmel követi a médiára vonatkozó törvények alakulását Magyarországon” – tette hozzá Christoph Steegmans. Hangsúlyozta: Budapest az EU következő soros elnökeként különleges felelősséget visel azért a képért, amely az unióról a világban kialakul. Az elnökség ellátásával kapcsolatos kételyeinek adott hangot a Reutersnek Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter is.

A médiatörvénnyel kapcsolatban az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet (EBESZ) és a Freedom House amerikai jogvédő szervezet által megfogalmazott bírálatok komoly visszhangot kaptak a nemzetközi sajtóban is.

A frakcióvezető a parlament idei utolsó ülésnapján napirend előtti felszólalásában az együttműködés jegyében arra kérte az ellenzéki pártok képviselőjét, hogy térjenek vissza az „alkotmányozás asztalához” és kezdjék újra az egyeztetéseket januárban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.