BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarországi csúcs a klímáról Szentendrén

Harmadszor rendezik meg szerdán Szentendrén, a Regionális Környezetvédelmi Központban a magyarországi klímacsúcsot, ezúttal a magyar európai uniós elnökség hivatalos rendezvényeként.

Az esemény kiemelt feladatai közé tartozik a cancúni ENSZ-klímakonferencia eredményeinek a bemutatása és ezek magyarországi vonatkozásainak értékelése. Mint ismert, ennek legfőbb kérdései közé tartozik, hogyan lehetnek betartathatók a tavalyi koppenhágai klímacsúcs vállalásai.

A Klíma Klub szervezte esemény három témát jár körbe. Elsőként az energia- és klímaügyeket vitatják meg az előadók. Ezután az agrárterületeken folyó védekezés és alkalmazkodás lesz a téma, a sort a társadalom klímatudatosságáról folytatott beszélgetés zárja majd.

A konferencia előadóinak névsorában szerepel többek között Bogár László közgazdász, egyetemi tanár, Mika János éghajlatkutató, az Eszterházy Károly Főiskola és az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Jolánkai Márton, a Szent István Egyetem Növénytermesztési Intézetének vezetője, Molnár Sándor, a Szent István Egyetem Matematikai és Informatikai Intézet igazgatója, s a szervezők további neves professzorok részvételét is ígérik. A záróbeszédet Láng István, a Magyar Tudományos Akadémia tagja tartja, a rendezvény levezető elnöke Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi és tudományos rektorhelyettese lesz.

A III. Magyarországi Klímacsúcs célja felhívni a magyar politikai, gazdasági és tudományos élet figyelmét az éghajlatváltozás problémájára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.