BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tizenötmilliós jövedéki bírságra számíthat a szeszfőzde

Egy váratlan ellenőrzésen akadt fenn a Pest megyei Nyáregyházán, egy kizárólag bérfőzést végző szeszfőzde.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal járőrei a tételes vizsgálat során a pincében és a raktárakban műanyag kannákban és üveghordókban összesen 633,5 liter ismeretlen eredetű szeszes folyadékot (gyümölcspálinkát), valamint 3600 kg cukorcefrét találtak. A termékek származását a főzde vezetője – aki előzőleg úgy nyilatkozott, hogy a bevalláson szereplő készleten kívül máshol szeszt nem tárol – nem tudta igazolni.
 
A helyszínen a pénzügyőrök kiderítették, hogy az adózatlan jövedéki termékek egy részét magánfőzés keretében, másik részét pedig a szeszfőzdében készítették úgy, hogy a más személyek nevére kiállított bérfőzési lapokon szereplő pálinkák nem a bérfőzetők részére kerültek kiadásra, hanem azokat a felelős vezető magánál tartotta, majd lepalackozva kívánta értékesíteni.
 
A NAV az adózatlan, igazolatlan származású összesen 1 447 000 forint értékű terméket – visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt – lefoglalta. A várható jövedéki bírság összege meghaladja a 15 millió forintot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.