BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izraeli miniszterelnök: Nem szólok bele az amerikai elnökválasztásba

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök elutasította azokat a vádakat, amelyek szerint igyekszik befolyásolni az amerikai elnökválasztás eredményét.

Az izraeli kormányfő és Barack Obama amerikai elnök viszony ezen a héten mélypontot ért el a Reuters szerint, miután Benjámin Netanjahu médianyilatkozataiban kijelentette, hogy azoknak az országoknak, amelyek nem húznak világos határvonalat Irán számára, nincs erkölcsi alapjuk arra, hogy megállítsák Izraelt egy esetleges katonai csapásban. Az izraeli miniszterelnök ugyan nem nevezte meg az Egyesült Államokat, de egyértelműen az amerikai kormányra utalt, hiszen Washington többé-kevésbé nyíltan felszólította Tel-Avivot arra, hogy nemzetközi felhatalmazás nélkül ne indítson támadást Irán ellen.

"Ez badarság, nem az amerikai elnökválasztás foglakoztat, hanem az iráni urándúsítók. Ha az irániak az amerikai elnökválasztásig abbahagynák az atomfegyverek előkészítését, szívesen várnék" – fogalmazott Netanjahu a befolyásolási vádakkal kapcsolatban. A Reutersnek nyilatkozó informátorok szerint az izraeli kormányfő megpróbálja csökkenteni Barack Obama győzelmi esélyeit és egyértelműen a republikánus Mitt Romneyt támogatja, aki kampánya során kijelentette, hogy a jelenlegi amerikai adminisztráció cserbenhagyta Izraelt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.