BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az alkotmányból vizsgáztatnák a hivatalnokokat Oroszországban

Az orosz parlament alsóházának elnöke kedden kijelentette, az orosz politikusok és bürokraták nem ismerik az Alkotmányt, és ezért a közszolgákat arra kellene kötelezni, hogy vizsgázzanak le belőle, mielőtt állami szolgálatba léphetnek. Szergej Nariskin, az Állami Duma elnöke a Rosszijszkaja Gazeta című kormányzati lapnak nyilatkozva úgy látta, hogy "az orosz Alkotmány megszűnt kötelező olvasmány lenni számos politikus és bürokrata számára." "De ki mondja azt, hogy az alaptörvény ismerete már kevésbé szükséges?" - tette fel a kérdést

Nariskin szerint a törvényhozók lebecsülik a jogi ismereteket. Ezért azt javasolta, hogy mindenki, aki közszolgálatba lép, tegyen kötelező vizsgát az Alkotmányból. Szerinte a törvényhozók első ilyen tesztelését a jövő júniusban lehetne megejteni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.