BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán és Áder is részvéttáviratot küldött Párizsba

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke részvéttáviratot küldött Francois Hollande köztársasági elnöknek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A közlemény szerint a kormányfő a leghatározottabban elítéli a szerdai párizsi terrorista akciót.

"A kegyetlen támadás, az embertelen erőszak semmivel sem igazolható. Orbán Viktor és a magyar kormány együtt érez a gyászoló családokkal és a francia néppel, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kíván" - tartalmazza a közlemény.

Áder János köztársasági elnök részvéttáviratban fejezte ki együttérzését Francois Hollande francia államfőnek.

A magyar államfő ebben a magyar nép és maga nevében is részvétét és együttérzését fejezte ki az elhunytak családtagjainak, a sérülteknek és hozzátartozóiknak.

"Lélekben ott vagyunk velük, osztozunk Franciaország fájdalmában, és a francia néppel együtt gyászoljuk az alattomos orgyilkosság valamennyi áldozatát" - fogalmaz a levélben Áder János.

Megerősítette: Magyarország a leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját, és következetesen kiáll a gondolatok, a vélemény és a sajtó szabadságának, közös európai alapértékeinek védelme mellett.

Egyben tudatta azt is: Franciaország továbbra is számíthat Magyarország támogatására az ehhez hasonló cselekedetek elkövetői elleni fellépésben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.