BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfélszer annyit költene Los Angeles az olimpiára, mint Budapest

Esetleges kandidálása esetén 4,1 milliárd dolláros (1127 milliárd forint) költségvetéssel számol a 2024-es olimpiára Los Angeles városa - ez másfél szerese annak a nettó 774 milliárd forintos összegnek, amennyivel Budapest számol a saját pályázatára. Ezen felül 400 millió dollárt szánnak az előre nem látható eseményekre és 150 millió dollár biztosításra. A kaliforniai város  egyelőre még nem hivatalos pályázó, de Boston egy hónappal ezelőtti visszalépése után egyértelmű favoritnak számít az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságánál (USOC).

A nyilvánosságra hozott, 218 oldalas anyagból kiderül, hogy a büdzsé egy részét, 1,7 milliárd dollárt magánbefektetőktől remélik a szervezők, akik a jegyeladásokból, a szponzori szerződésekből és a reklámokból 4,8 milliárdos bevételre számítanak. A prognózis szerint a nyereség 161 millió dollár lenne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.