BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az autópályán tartanak a menekültek Ausztria felé

Elindultak a menekültek a Keleti pályaudvarról Ausztria és Németország felé. A rendőrség egyelőre engedi őket továbbhaladni, a menet már az autópályánál jár.

Péntek délután több száz migráns gyalog elindult a budapesti Keleti pályaudvartól, elmondásuk szerint Németországba.

A menekültek a Rákóczi úton haladnak, hol a járdán, hol az úttesten. A gyerekek apjuk nyakában, sokaknál Angela Merkelt ábrázoló kép van, azokat emelik a magasba. Egy mikrobuszból tíz rendőr szállt ki a Blaha Lujza tér közelében, az Osvát utca magasságában, és megpróbálta feltartóztatni a tömeget, azonban ez nem sikerült. A menekültek tovább haladtak, a menet már Budán jár. Kevéssel fél három előtt értek a Budaörsi úti Petőfi-laktanyához, ahol a menet megállt, hogy ismét bevárja a lemaradókat. Azóta az autópálya felé indultak - ami azért lehet hiba, mert így az 1-es úttal ellentétben egy olyan úton fognak menni, ahol kevés a pihenőhely számukra, és nincsenek útközben települések, ahonnan segítséget kaphatnának. Egyes értesülések szerint a rendőrök leterelnék őket az autópályáról át az 1-es útra.

Ahol a menet halad az M1-es autópályán, ott nincs közúti forgalom, a rendőrség a fővároshoz hasonlóan szakaszosan lezárja a sztrádát - mondta az MTI kérdésére Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője a rendőrség kora esti sajtótájékoztatóján. A rendőr ezredes hozzátette: a rendőrség követi korábbi elhatározását, hogy békésen kezeli a helyzetet, folyamatosan kapcsolatot tart a megközelítőleg 800 együtt haladó migránssal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.