BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megsemmisítette a bíróság a budapesti olimpiai pályázatról szóló döntést

A Fővárosi Törvényszék első fokon megsemmisítette a MOB május 12-i és június 10-i közgyűlésén hozott valamennyi határozatot.

A Fővárosi Törvényszék első fokon megsemmisítette a Magyar Olimpiai Bizottság május 12-i és június 10-i közgyűlésén hozott valamennyi határozatot - írta meg a hvg.hu. Ezek között van a 2024-es olimpia pályázati szándéknyilatkozatának benyújtásáról valamint a testület 2015-ös költségvetésről szóló határozat.

Török Ferenc ügyvéd, kétszeres olimpiai bajnok öttusázó indított pert korábban a MOB ellen, és kérte a bíróságtól, hogy semmisítsék meg a 2012. február 26-i alapszabály-módosító és tisztújító közgyűlés határozatait, mert indoklása szerint a közgyűlés összehívása, lefolytatása, az alapszabály módosítása és az új tisztségviselők választása is szabálytalanul történt akkor. A bíróság korábban is neki adott igazat, ám az ügy a Kúriára került, ahol idén június 24-én megerősítették az első- és másodfokú ítéletet. Török Ferenc korábban úgy nyilatkozott a Kúria döntése után, hogy a határozat szerint „az utóbbi három évben a MOB törvénytelenül működött”.

Az ítélet nem jogerős, fellebbezésre a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül van lehetőség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.