BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vértes András: Magyarországnak így nem szabad olimpiát rendeznie

A jelenlegi helyzetben Magyarországnak nem szabad olimpiát rendeznie - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke. A Népszabadság tudósítása szerint Vértes arról beszélt: hiányzik a társadalmi és politikai béke, az előnyökről és a kockázatokról folyó nyilvános párbeszéd, egy olyan fejlesztési program, amelyet az ország zöme elfogad. Az olimpiai pályázatról az MSZP szervezett konferenciát - a pályázat elkészítőit Fürjes Balázs kormánybiztos képviselte, aki azonban nem szólalt fel.

Beleznay Éva volt budapesti főépítész szerint az olimpia a város átalakulásának katalizátora lehet. Megemlítette azonban azt is, hogy a városi olimpiák mindig drágábbak, mint azok, amelyeket egyetlen helyszínen, azaz a város egy részén rendeznek. Azt is fontosnak tartotta, hogy legyen budapesti bérlakás-koncepció, és minél több olimpiai szálláshelyet a városon belül alakítsanak ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.