BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Behúzta a kormánypárt az azeri álválasztást

Ellenzéki bojkott és a kritikus hangok elnyomása mellett tartották meg a választást Azerbajdzsánban, ahol a végeredmény nem volt kérdéses.

Biztosra mentek Azerbajdzsánban: egy pillanatig sem férhetett kétség ahhoz, hogy a kormányzó Új Azerbajdzsán párt fogja nyerni a választást. A kormánypárt legalább 70 helyet szerzett meg a 125 tagú parlamentben. De valójában nem ennyire erős az ellenzék: a maradék 55 hely nagy részét is az Ilham Alijev elnökhöz hűséges jelöltek kapták meg.

Az EBESZ megfigyelőit be sem engedték a választásra, az ellenzék szerint pedig a kormány bebörtönzi a komolyan vehető ellenfeleit - nem csak politikusok, hanem újságírók és a civil szervezetek tagjai is fenyegetések közt élnek. Így hiába versengett papíron tucatnyi párt a hatalomért (több ellenzéki csoport bojkottálta is a választást), szabad és tiszta választásról továbbra sem érdemes beszélni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.