BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélyen a zsebébe nyúlhat, aki kimenne az Eb-re - itt a részletek

A csoportok helyszínbeosztását már most ismerjük, ez alapján pedig arra készülhetünk: valószínűleg kétszer kell keresztülutaznia Franciaországot annak, aki követné jövő nyáron a magyar válogatottat.

Nem lesz olcsó mulatság az Európa-bajnokság jövő nyáron azoknak, akik a helyszínen szeretnének szurkolni a magyar válogatottnak. A Franciaországban eltöltött másfél hét amúgy sem lenne olcsó, azonban a sorsolás előtti helyszínbeosztás szinte biztosan garantálja, hogy kétszer kelljen átutazni Franciaországon.

A szurkolóknak lehetőségük lesz olyan jegyeket igényelni, amelyekkel a válogatott minden meccsére eljuthatnak. A csoportmeccsekre, valamint a nyolcaddöntőre egységesen 25 euróba kerülnek a legolcsóbb jegyek. December 12-én tartják a sorsolást, két nappal ezután lehet jelentkezni a jegyekért, az azonban csak januárban dől el, hogy kiknek jut belőlük.

Aki mindhárom magyar csoportmeccsre elmenne, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Franciaországon belüli utazásért is. Ha az A-csoportba kerül a válogatott, akkor az első meccsét Észak-Franciaországban, Lensban játssza, a másodikat az ország másik felében, Marseille-ben, a harmadikat pedig Lyonban - ez összesen közel 1300 kilométer utazást jelent.

Ha a B csoportba kerül a válogatott, akkor Bordeaux-ban kezdenek, majd Lensban folytatják, és végül visszatérnek az ország délnyugati részébe, Toulouse-ba, ami összesen egy 1664 kilométeres túrát jelent. A C csoportba sorsolás nizzai kezdést, saint-denis-i folytatást és marseille-i befejezést érne, ez a Dél-Észak-Dél utazás 1730 kilométert tesz ki.

Akkor járnak legrosszabbul utazás szempontjából a szurkolók, ha a D csoportba kerül a válogatott: ekkor Párizsban lenne a kezdés, Nizzában a második meccs, és Lensban zárnánk a csoportkört, vagyis kétszer kéne keresztülutazni szinte az egész országot, ez együtt 2073 kilométer. Az ország kétszeri keresztülutazását, mégis egy sokkal rövidebb utat jelentene az E csoport is: ekkor egy Saint-Denis-Bordeaux-Lille utat kéne megtenniük a szurkolóknak, ami 1385 kilométer.

A legkevesebbet akkor kell utazni, ha az F csoportba kerülnénk. Ekkor Bordeaux-ban kezdene a csapat, a második meccset Párizsban játszaná, a harmadikra pedig csak az előváros Saint-Denis-be kéne átmenni, így ez együtt egy könnyed 588 kilométeres távolságot jelentene csak.

Ha a válogatott bejutna a legjobb 16 közé (ehhez vagy a csoport első két helyének valamelyikét kellene megszereznie, vagy a legjobb négy csoportharmadik közé jutnia), akkor a sorsolástól függően Saint-Étienne, Párizs, Lens, Lyon, Lille, Toulouse, Saint-Denis vagy Nizza felé kéne venniük az irányt a szurkolóknak.

Ahogy azt a Nemzeti Sport összegyűjtötte, a válogatott szurkolóinak legközelebb december 14. és január 14. közt lesz esélyük jegyet szerezni, ekkor már tudni lehet, kikkel sorsoltak össze. Fontos, hogy ez csak jegyigénylést jelent, azt, hogy ki fogja valójában kapni a belépőket, csak az egy hónap letelte után közli az UEFA. Magyarországról egy szurkoló két jegyet kérhet, a feltétel az állampolgárság vagy az országon belüli lakhely. Jövő március-áprilisban újra értékesítik azokat a jegyeket, amelyeket megvásárolták, de nem tartottak rájuk igényt. A csoportkörre és a nyolcaddöntőkre 25 euróba kerül a legolcsóbb, 145 euróba a legdrágább jegy, 55, valamint 105 euró a két köztes árkategória.

A csoportkör június 10-én kezdődik és 22-én ér véget, a nyolcaddöntőket június 25-27-én játsszák. Vagyis azoknak, akik kiutaznának a csapattal, a leggyorsabb autós utazással kalkulálva is 8-9 munkanappal érdemes számolniuk, amelyre érdemes szabadságot tartalékolni, és ez tovább nőhet akkor, ha a csapat továbbjut a csoportjából.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.