BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Airbus is a brit EU-tagság mellett kampányol

A brit EU-tagság esetleges feladásának kockázataira hívta fel a figyelmet az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium a nagy-britanniai részleg alkalmazottainak küldött körlevelében.

A cég, amely 25 brit telephelyen közvetlenül 15 ezer, a beszállítókkal együtt közvetve százezer alkalmazottat foglalkoztat, a levélben egyenes utalást tesz arra, hogy ha a választók többsége a kilépésre voksol a brit EU-tagságról június 23-ra kiírt népszavazáson, az kérdésessé teheti az Airbus jövőbeni nagy-britanniai beruházásait.

Paul Kahn, a brit részleg, az Airbus Group UK elnöke ezt külön is megerősítette. A BBC-nek nyilatkozva kijelentette: az Airbus brit üzletága "akkor sem megy sehova", ha Nagy-Britannia kilép az EU-ből, de itt a cég jövőbeni beruházásairól van szó, amelyekért Nagy-Britanniának versengenie kell. E jövőbeni beruházások ugyanis megvalósulhatnak az európai kontinensen, Kínában vagy az Egyesült Államokban is - fogalmazott Kahn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.