BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újraértelmezte az ötkarikát a budapesti olimpiai pályázat logója - fotó

Bemutatták a Gellért-hegyen a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját.

A budapesti pályázat emblémájának meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem "újraértelmezve" jelenik meg. A szimbólum a készítői szerint a frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni.

A logót egy fiatalokból álló designstúdió, a Graphasel tervezte, munkájukat közel 200 pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

"Az olimpia megrendezésével értékes és fenntartható örökséget teremthetünk, ehhez arra van szükség, hogy összefogjunk és nap mint nap keményen dolgozzunk" - mondta Tarlós István főpolgármester. Hozzátette, véleménye szerint óvatosnak kell lennie a magyaroknak, s idő előttinek tartja a "túlzott politikai kardozást" az olimpiai pályázattal kapcsolatban.

Fürjes Balázs kormánybiztos szerint az országnak azért jó az olimpia, mert "gyorsító pályára" teszi Magyarországot, munahelyeket teremt idősebbeknek és fiataloknak, a diplomásoktól a kétkezi munkásokig. Hogy miért jó az olimpiának a magyar rendezés, arra Fürjes azt a magyarázatot adta, hogy Budapest a legideálisabb jelölt arra, hogy bebizonyosodjon, megvalósíthatóak az Agenda 2020-ban foglalt célkitűzések, így gyakorlatilag Magyarország a NOB-bal közösen tudja valóra váltani a reformprogramban leírtakat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.