BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A skótok maradnának, a walesi szavazók távoznának

A brit EU-tagságról szóló népszavazás voksainak pénteken kora reggelig összeszámolt több mint a fele alapján vezet a kilépést pártoló tábor.

Közép-európai idő szerint reggel 5 óráig a 382 választókörzetből 224 jelentette be a szavazás helyi eredményét, és a Brexit-tábor 51,3 százalékos többségben járt, ami a szavazatok számát tekintve több mint négyszázezer voksnyi előnyt jelent.

A szavazóhelyiségek csütörtök esti zárása után a legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGoV által közzétett felmérés még azt valószínűsítette, hogy országosan a bennmaradásra a választók 52 százaléka, a kilépésre 48 százalék voksolhatott.

A font az ázsiai kereskedésben több mint 8 százalékos zuhanással jóval 1,40 dollár alá gyengült.

Az Egyesült Királyság részeire lebontva úgy néz ki jelenleg, hogy Anglia többsége - 54,6 százalék- a kilépésre voksolt. A skótok maradnának -62,2 százalék- míg a Walesi szavazók 55,5 százaléka távozna az EU-ból. Az Észak-Írek 55,1 százaléka maradna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.