BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, mit kért a NOB az olimpiarendezésért

Februári szezonális norvég gyümölcsök, folyamatosan változó étellista, és mosolyok - ez szerepelt többek közt a NOB olimpiai kívánságlistáján.

Nyilvánosságra került a lista, mi mindent kért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az olimpiarendezőktől - írta meg az Átlátszó.hu. A 2022-es téli olimpia oslói pályázatához adott NOB-kérések listája lett nyilvános - a norvégok végül visszavonták a pályázatukat, így Peking kaphatta az olimpiát, egyetlen versenyben maradt ellenfele pedig Almati volt, miután a többi pályázó város mind visszalépett.

Most kiderült, hogy a NOB például azt szerette volna, hogy a tagjaiknak legyen saját közlekedési sávjuk, ahol sem magánforgalom, sem tömegközlekedés nem haladhat. Az olimpiai vezetőknek a repülőtéremn külön be- és kijáratot kértek, a hotelekben extra nyitva tartási időt, a szobák minibárjaiban kötelezően Coca-Cola-termékeket, valamint süteménnyel és helyi szezonális gyümölcsökkel kellett volna fogadni őket - ami minimum bátor kérés egy februári norvégiai rendezvényen.

A nyitó- és záróünnepségek alatt teljesen feltöltött bár kellett volna a NOB vezetőinek, a versenynapokon viszont elég lett volna bor és sör is. A helyszínek bárjaiban adott ételeket rendszeresen változtatni kellett volna, mert elképzelhető lett volna, hogy egy vezetőnek egy helyszínen többször is ennie kell. Azt is kikötötték volna, hogy a tárgyalótermeknek pontosan húsz fokosaknak kell lenniük, a NOB minden tagját pedig mosolyogva kell üdvözölni a szállodában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.