BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gumilövedékkel lőtték a brazil rendőrök az olimpiai láng útján tüntetőket

Összecsapások törtek ki a tüntetők és a rendőrök közt nem sokkal az olimpia kezdete előtt.

Összecsapások törtek ki a rendőrök és a tüntetők között Rio de Janeiro egyik elővárosában, miközben az olimpiai láng megérkezett a brazil nagyvárosba, a 2016-os ötkarikás játékok helyszínére - írta az NSO.

A rendőrség könnygázt, paprikasprayt és gumilövedéket vetett be a köveket dobáló tüntetőkkel szemben Duque de Caixasban, Rio elővárosában, amely mintegy 20 kilométerre fekszik az olimpiai falutól. A demonstrálók között nagy számban voltak diákok és egyetemi oktatók, akik az oktatás siralmas helyzete ellen tüntettek. Az elmaradt fizetések miatt néhány brazíliai egyetemen teljesen ellehetetlenült az oktatás.

Eddig csak elvétve zajlottak tüntetések a több mint 300 brazíliai települést érintő fáklyás futás útvonalán a mintegy 10,5 milliárd euróba (több mint 3000 milliárd forintba) kerülő nyári olimpiai játékok ellen. A Riótól 170 kilométerre nyugatra fekvő Angra dos Reisben zajló demonstráció alatt rövid időre ki is aludt a láng.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.