BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Munkáspárt: a brit kormánynak biztosítania kell az EU-munkavállalók jogait

A brit Munkáspárt vezetője szerint a brit kormánynak haladéktalanul garantálnia kell a Nagy-Britanniában élő és dolgozó több mint 3 millió külföldi EU-munkavállaló jogosultságait a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése utáni időszakra is.

Jeremy Corbyn, aki a legnagyobb brit ellenzéki erő Brightonban rendezett éves kongresszusának szerdai zárónapján szólalt fel, kijelentette: nem a külföldi EU-munkavállalók nyomják le a nagy-britanniai bérszínvonalat, hanem a brit vállalatvezetők, akik „összejátszanak a konzervatív párti kormánnyal”.

Corbyn felszólította Theresa May miniszterelnököt, hogy haladéktalanul vállaljon garanciát a más EU-országokból Nagy-Britanniába települt munkavállalók jogosultságainak megőrzésére a Brexit utáni időszakra is. „Ha ezt nem teszi meg, majd megtesszük mi, amint kormányra kerülünk” – tette hozzá, felszólítva a júniusi előrehozott választások után kisebbségbe kerül konzervatív kormányt az újabb választások kiírására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.