BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elhunyt az egyik leggazdagabb német

Erich Kellerhals a Media Markt elektronikai kiskereskedelmi cég egyik alapítója, az egyebek között ezt a céget is irányító Ceconomy legnagyobb, 21 százalékos tulajdonosa volt.

A december 25-én elhunyt 78 éves vállalkozó az egyik leggazdagabb német volt, vagyonát kétmilliárd dollár becsüli az amerikai Forbes magazin.

Erich Kellerhals feleségével és két üzletemberrel 1979-ben alapította a Media Marktot. A ma már Media-Saturn néven futó üzlethálózatnak több mint ezer boltja van 15 európai országban, köztük Magyarországon.

Erich Kellerhals és felesége, Helga
Forrás: MTI/EPA/Franz Neumayr

A Cecenomy árfolyama csütörtökön 15 óra körül 12,31 eurón állt a frankfurti értéktőzsdén, ami 4,54 százalékos erősödés a szerdai záróértékéhez képest. A részvénydrágulást az a találgatás váltotta ki, hogy a Cecenomy menedzsmentjének sikerül megállapodnia a vállalkozó örökösével az online értékesítés felé történő határozottabb elmozdulásról, amitől Kellerhals ódzkodott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.