BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Letartóztattak tizennyolc autópálya-rendőrt vesztegetés miatt

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítják a rendőröket.

Letartóztatta a Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája csütörtökön azt a 18 autópálya-rendőrt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértő autósokat az M1-es autópályán Győr-Moson-Sopron megyében – közölte a Győri Törvényszék szóvivője.

A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsított rendőrök esetében a bíróság megalapozottnak látta a szökés és a tanúk befolyásolásának lehetőségét. Emellett az úgynevezett katonai fegyelmi ok is megalapozza a letartóztatás elrendelését, ami azt jelenti, hogy a fegyelmi helyzet nem teszi lehetővé, hogy a gyanúsított katonai közegben maradjon.

Fotó: Pixabay

A döntés kilenc gyanúsított esetében végleges, a további kilenc gyanúsított jogorvoslatot jelentett be. A Központi Nyomozó Főügyészség kedden közölte, hogy összehangolt akciókat hajtott végre, amelyek során 18 autópálya-rendőrt vettek őrizetbe és további bizonyítékokat szereztek be. Az ügyészség házkutatásokat is végzett.

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítanak tizenhat pénzügyőrt

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki és vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tizenhat, a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson szolgáló pénzügyőrt – közölte a főügyész.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.