BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lesz koronavírus-vakcina 2021 végéig

A jelenlegi vizsgálatok lehetővé tennék az adatok korai gyűjtését arról, hogy a potenciális vakcina valóban működik-e.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Globális Járványriasztási és Válaszadási Hálózatának (GOARN) elnöke szerint a koronavírus elleni vakcina nem készül el a következő év végéig – írja a CNBC.

Dale Fisher emellett kicsit korainak nevezte Donald Trump hétvégi nyilatkozatát,

amelyben az amerikai elnök arról beszélt, hogy bízik benne, hogy a koronavírus elleni vakcina 2020 végére kifejlesztésre kerülhet. A Portfolio szemléje szerin Fisher azt is mondta, hogy

ez az ütemterv „nagyon ésszerű’ elvárás lenne, mivel bármely vakcina esetében el kell végezni a fázis II és fázis III vizsgálatokat annak biztonságosságának és hatékonyságának garantálása érdekében. Emellett szükség lenne a termelés felpörgetése mellett a disztribúcióra is.

Fotó: AFP

A Gilead Sciences remdesivir készítményével kapcsolatos klinikai vizsgálatok előzetes eredményei ígéretesnek tűntek, és az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) megadta az engedélyt, hogy az orvosok sürgős esetekben és súlyos betegeket kezelhessenek remdesivirrel. Fisher elmondta: annak ellenére, hogy nagyon pozitív információk érkeztek a remdesivirről, az messze van még attól a bevált csodagyógyszertől, amit látni szeretnénk.

A szakértő szerint a jelenlegi vizsgálatok lehetővé tennék az adatok korai gyűjtését arról, hogy a potenciális vakcina valóban működik-e, mielőtt a biztonságossággal és hatékonysággal kapcsolatos nagyobb vizsgálatokba kezdenének. Fisher kicsit korainak nevezte Donald Trump hétvégi nyilatkozatát, amelyben az amerikai elnök arról beszélt, hogy bízik benne, hogy a koronavírus elleni vakcina 2020 végére kifejlesztésre kerülhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.