BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést

Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti.

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4220 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 591-re emelkedett az elhunytak száma, 2887-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 742 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.