BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb járványcsúcs aggasztja Amerikát

Lelassíthatja a fogyasztás növekedését és a gazdaság helyreállítását a koronavírus-járvány terjedésének felgyorsulása az Egyesült Államokban, ahol az új fertőzöttek egyre nagyobb része fiatal.

Az Egyesült Államokban 156 ezer új koronavírus-fertőzést regisztráltak a hosszú ünnepi hétvégén, 40 szövetségi államban növekszik az esetek száma, és nem is csekély mértékben:

Floridában 42, Montanában 40, Idahóban 33, Arizonában 32, Dél-Karolinában 30, Texasban 29, Kaliforniában pedig 21 százalékkal.

Houstonban egy hónapja minden tizedik teszt lett pozitív, most minden negyedik, és az államban legalább két olyan megye van a CNBC beszámolója szerint, ahol a kórházak teljes kihasználtság mellett működnek. Az állam főváro­sában, Austinban a polgármester szerint tíz nap múlva tele lesznek az intenzív osztályok, és két héten belül a kórházak is, ha a vírus terjedése nem lassul.

Fotó: AFP

Figyelmeztető jel továbbá, hogy Floridában az új fertőzöttek átlagéletkora 35 év, Texasban pedig a nagy részük 20 és 39 év közötti, vagyis egyre több a fiatal.

Ron DeSantis floridai kormányzó azonban közölte, hogy nem fogja ismét leállítani az állam gazdaságát, és változatlanul nem hajlandó kötelezővé tenni a maszkviselést sem. Mindössze annyi engedményt tett, hogy egyelőre nem folytatja tovább a tervezett nyitást. Tovább szervezik a republikánus elnökjelölt-választó konvenciót is, amelyet augusztus végén tartanak Jacksonville-ben, a szervezők azonban panaszkodnak, hogy a donorok visszatartják a pénzt, mert aggódnak a járvány terjedésének gyorsulása miatt.

 

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.