BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gulyás: Szigorúbb szabályokat kell életbe léptetni szeptembertől

A legfontosabb a szeptemberi tanévkezdésre való felkészülés, hogy az oktatás akadálytalanul újraindulhasson – mondta a kancelláriaminiszter. Gulyás Gergely Szijjártó Péter nyaralásával kapcsolatban is megszólalt.

Azt lehet látni, hogy általánosságban romlik a járványügyi helyzet, ezért semmilyen enyhítésről nem lehet szó – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón. Hozzátette: a legnagyobb veszélyt a járvány behurcolása jelenti.

A tárcavezető elmondta, hogy Norvégia sárgából a zöld kategóriába került.

A legfontosabb a szeptemberi tanévkezdésre való felkészülés, hogy az oktatás akadálytalanul újraindulhasson

– mondta.

Gulyás Gergely
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Új szabályokat kell elfogadni a járvány külföldről való behurcolása ellen, ezért a kormány arra kért mindenkit, hogy senki se szervezzen szeptember 1-e után külföldi nyaralást, különösen ne a déli országokba – hangsúlyozta a miniszter.

Az látszik, hogy Európai legtöbb országában növekszik a fertőzöttek száma, ezért indokolt a szigorúbb szabályok elfogadása.

A szigorítás részleteiről jövőhéten dönt a kormány.

Nem csökken a foglalkoztatottak száma

A kormány azt reméli, hogy minden hónap foglalkoztatottsági mutatója eléri az egy évvel korábbit – tette hozzá Gulyás Gergely.

A miniszter a gazdaság újraindítása és a munkahelyteremtés fontosságát kiemelve arról beszélt: az idei év első felében az Európai Unió minden államában gazdasági visszaesést mutattak ki, de

a magyar visszaesés kisebb az uniós átlagnál, és várakozások szerint erősödni fog ez a trend.

Hozzátette: júliusban 4 millió 460 ezren dolgoztak Magyarországon, ez 2600 emberrel több a januárinál, ám néhány tízezerrel elmarad az egy évvel korábbi adattól, ugyanakkor június 15. óta a regisztrált álláskeresők száma folyamatosan csökken.

A tárcavezető elmondta: a gazdaságélénkítésre a kormány 1756 milliárd forintot helyezett ki már, és ennek is köszönhetően a foglalkoztatási adatok terén Magyarország „kifejezetten jól áll”.

Magánügy Szijjártó nyaralása

A kormány egyetlen kormánytag nyaralásával sem foglalkozik, a családi nyaralás magánügy – mondta kérdésre Gulyás. Szijjártó Péter a nyaralása során is folyamatosan egyeztetett a fehérorosz helyzet kapcsán. A külügyminiszter minden jogszabályt betartott – tette hozzá az Origo tudósítása szerint a miniszter.

A külgazdasági és külügyminiszterről az Átlátszó közölt képeket a napokban. A portál szerint az érintett hajó az ország egyik leggazdagabb emberének, Szíjj Lászlónak a tulajdonában van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.