BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassult a járvány terjedése Horvátországban

Horvátországban lassult, Romániában stagnált, viszont Ukrajnában gyorsult a koronavírus terjedése.

Augusztus 4-én, kedden 21 főre csökkent az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) elkapók száma Horvátországban – derült ki a legfrissebb adatokból. Ezzel 5318-ra emelkedett a az igazolt esetek száma – július elején ez még háromezer alatt volt. A szomszédos országban leggyorsabban július közepén terjedt a járvány, amikor a napi esetszám többször is meghaladta a százat.

Az országok besorolásáról szóló országos tisztifőorvosi határozat szerint Horvátország „zöld” besorolást kapott, amin nem is változtattak azóta.

Horvátországban a gyógyultak száma 4517, és eddig 154-en haltak meg a járvány következtében.

Dalmácia kedvelt turistacélpont – Fotó: Getty Images

Napi 1000 felett az új esetek száma Romániában

Romániában több jele van annak, hogy tetőzik a koronavírus-járvány, de kedden újabb negatív rekordok születtek az elhalálozások és a súlyos esetek számának tekintetében – írja az MTI. A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) keddi jelentése szerint újabb 1232 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában. Ez több mint 10 százalékkal meghaladja ugyan az utóbbi két hét napi átlagát, de néhány százalékponttal elmarad az utóbbi hét átlagától, tehát a napi esetszám az utóbbi héten napi 1200 körül stabilizálódott, és nem emelkedett tovább.

A júliusi fertőzési hullám azonban most érzékelteti hatását az elhalálozások és a súlyos esetek magas számában. Kedden minden korábbinál több, 48 koronavírusos beteg elhunytáról számolt be a GCS: ezzel 2480-ra emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma. Az ismert aktív esetek száma már a 25 ezret közelíti. Közülük csaknem 7800-an vannak kórházban, és ismét megdőlt az intenzív terápián ápolt súlyos esetek száma, amely elérte a 436-ot.

Fotó: MTI

Ukrajnában nem javul a helyzet

Nem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, megint ezer fölötti lett az egy nap alatt azonosított betegek száma, velük együtt az eddig igazolt fertőzötteké már meghaladta a 74 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által kedden közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.

Az elmúlt napban a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma 1061 új esettel 74 219-re nőtt, az elhunytaké pedig 26 újabb halálos áldozattal 1764-re, miközben eddig 40 613-an gyógyultak meg, közülük előző nap 737-en.

A fertőzöttek száma tizennyolcmillió felett van a világon

A világon 18 480 000 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 699 575, a gyógyultaké pedig 11 083 012 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.