BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: újabb szigorítások lesznek a járvány miatt

A miniszterelnök azt mondta, déli irányba ne foglaljon, ne szervezzen nyaralást szeptembertől senki.

Szükség lesz új szigorításokra a járvány miatt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című pénteki műsorában, és kiemelte: a legtöbb európai országban romlik a helyzet, ezért a fertőzés behurcolása a legnagyobb veszély Magyarország számára – írja a Magyar Nemzet. A kormányfő hangsúlyozta: a kórokozó behurcolásával szemben föl kell lépni.

A nyáron átálltunk az új rendszerre, ahol színekkel jelöltük az országokat. Ennek vége, szeptember 1-től már más irány jön, nem lehet fenntartani a határátlépésnek ezt a módszerét, szigorúbb szabályok jöhetnek. Déli irányba ne foglaljon, ne szervezzen nyaralást szeptembertől senki

– mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy nyilatkozott: nem ugyanolyan jó a digitális oktatás mint a hagyományos.

Jelenleg még a személyes oktatáson alapuló rendszer az igazi az online oktatás csak tartalék megoldás,

ezért mindent meg kell tenni a rendes iskolakezdésért, ami azt jelenti, hogy a járvány behurcolását kell megakadályozni.

Vigyázni kell a veszélyeztetettekre

A lényeg, hogy megmentsük az emberéleteket, a betegségből meg lehet gyógyulni, azokra kell nagyon vigyázni, akiket ez a vírus elvihet. A legkiszolgáltatottabbak pedig az idősek – mondta Orbán.

Amikor kitört a járvány, a miniszterelnök számára kiderült, hogy a jó szakemberek egyből segítenek, és rendelkezésre állnak. A kormányfő háláját fejezte ki az egészségügyi professzoroknak. Elmondta: tudják,

amíg nincs vakcina, a bizonytalan helyzet fenn fog maradni.

A kormányfő kifejtette, az első vakcina megjelenésétől nem megkönnyebbült a világ, hanem üzleti motivációjú támadás sorozat kezdődött.

Orbán Viktor
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Orbán Viktor szerint ugyanakkor közelebb vagyunk a vakcina felfedezéséhez mint korábban, és

jó esély van arra, hogy hamarosan tömegesen elérhető legyen egy védőoltás.

Hazánk minden irányba kinyújtja csápjait – mondta a miniszterelnök, megerősítve, hogy szerzünk majd a vakcinából.

Rengeteg diák tűnt el

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy hamarosan kezdődik az iskola, és a családoknak a legfontosabb, hogy az iskola és az óvoda rendben indulhasson. A kormányfő sikeresnek nevezte a digitális oktatásra való átállást, de elmondta, annak is vannak árnyoldalai:

tíz százalék fölötti diák eltűnt a rendszerből, nem kapcsolódott be az oktatásba, és a különbségek is nőttek.

Ismét egységes osztálymunkát kialakítani ezért nehéz lesz a pedagógusok számára szeptembertől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.