BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Romániában ötszáz fölé emelkedett az intenzív osztályon kezeltek száma

Az elmúlt 24 órában enyhén csökkent, és az elmúlt két hét átlaga alá esett az újonnan bejegyzett fertőzések száma, csúcsot döntött viszont a súlyos esetek száma.

Romániában először emelkedett 500 fölé a koronavírusos megbetegedés miatt intenzív osztályon kezelt súlyos betegek száma – közölték hivatalosan.

A szombaton kora délután közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában enyhén csökkent, és az elmúlt két hét átlaga alá esett az újonnan bejegyzett fertőzések száma, csúcsot döntött viszont a súlyos esetek száma.

Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP

Az elmúlt napon diagnosztizált 1189 új esettel már 77 544-re emelkedett azoknak a száma, akik a járvány megjelenése óta megfertőződtek Romániában. Közülük 35 079-en meggyógyultak, 3233-an meghaltak. A betegség halálos áldozatainak a száma 37-tel emelkedett az elmúlt 24 órában.

Az új koronavírus (SARS-CoV-2) az elmúlt két hétben átlagosan napi 1220-embert fertőzött meg, és 41-en hunytak el naponta a vírus okozta Covid-19 betegség következtében.

A stratégiai kommunikációs törzs által közölt adatok szerint 7202 beteget ápolnak a romániai kórházakban, 101-gyel kevesebbet, mint egy nappal korábban. Közülük 504-en kerültek intenzív terápiás osztályra. Emellett 10 744 tünetmentes vagy enyhébb tüneteket mutató fertőzött lakhelyi elkülönítésben, 5582 pedig intézményes elkülönítésben várja gyógyulását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.