BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz embert kellene beoltani Budapesten ahhoz, hogy továbbra is működjön a város

Nemcsak a metróüzemeltetésben dolgoznak fontos munkavállalók, hanem más ágazatokban is.

Tüttő Kata korábban azt nyilatkozta, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán dolgozók között, hogy ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót. A főpolgármester-helyettes szerint a hulladékszállítás és a takarítás is veszélyben van.

A főpolgármester-helyettes a 24.hu megkeresésére azt mondta:

Ötszáz olyan ember van Budapesten, akinek sürgős lenne a beoltása, mert nélkülük fontos alapszolgáltatások kerülhetnek veszélybe.

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy különösen figyelni kell a három szennyvíztisztító telepekre és a gellérthegyi víztárolóra. Utóbbiban tárolják a főváros ivóvízkészletének kétharmadát.

A vízműveknél és a csatornázási műveknél néhány tucat mérnök felel azért, hogy ezeken a helyeken minden rendben legyen.

Szintén kiemelten fontos a Főtáv fűtőműveiben és erőműveiben dolgozók egészsége is. A fővárosi cég távhőhálózatát négy erőmű, öt fűtőmű, egy hulladékhasznosító mű, több gázmotoros és egy gázturbinás kiserőmű, valamint négy tömbkazántelep táplálja hővel.

A Fővárosi Hulladékhasznosító Mű nem a Főtávhoz, hanem az FKF-hez tartozik, ez Magyarország egyetlen kommunálishulladék-tüzelésű erőműve. Itt égetik el – „ártalmatlanítják termikusan” – Budapest szilárd hulladékának mintegy 60 százalékát. Ebben és a többi erőműben is szintén az irányításban, üzemeltetésben kulcsfontosságú mérnökök kiesése okozhatna problémákat. Tüttő Kata a közvilágítást és a jelzőlámpa-irányítást említette még, ahol szeretnék elérni, hogy mielőbb oltsanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.