BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A WHO még nem látja a fényt az alagút végén

Hans Kluge szerint legalább 70 százalékos átoltottságra lenne szükség világszinten.

Ahhoz, hogy kimondhassuk: vége van a pandémiának, legalább 70 százalékos átoltottságra lenne szükség világszinten

– mondta Hans Kluge, a WHO európai igazgatója egy, az AFP-nek adott interjújában. Kluge szerint fontos, hogy az emberek ne érezzék úgy, hogy már mindent megtettek, és hátradőlhetnek – írja az infostart.

A szervezet európai régiójába 53 ország tartozik, ezek közt földrajzilag Ázsiában található államok is vannak. Ezeken a területeken a lakosság 26 százaléka kapott már legalább egyadagnyi vakcinát.

Fotó: AFP

Az Európai Unióban is csak 36,6 százalékos ez az arány, a teljesen immunizáltaké pedig mindössze 16,9 százalékos.

Kluge egyik legnagyobb aggodalma a frissen felfedezett variánsok fertőzőképessége. Az indiai variáns a régió 53 országából 27-ben megjelent már.

A belga szakember szerint

nagy veszélyt jelenthet, ha az emberek többé már nem elővigyázatosak.

Továbbra is maszkviselésre, távolságtartásra, illetve a járvánnyal kapcsolatos gyors cselekvésre ösztönöz mindenkit. Ahogy fogalmazott:

piros lapot kell adni a koronavírusnak.

Az igazgató kifogásolta, hogy egyes országokban még mindig nem kaptak oltást az egészségügyi dolgozók és a legveszélyeztetettebb emberek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.